Δραστηριότητες στην Περιοχή

Το Πήλιο συνδυάζει μοναδικά τις ομορφιές του βουνού και της θάλασσας.

Διαλέξτε ένα από τα προγράμματα μας ( ACTIVERELAXFAMILY ) ή επικοινωνήστε μαζί μας και θα δημιουργήσουμε μαζί το πρόγραμμα που σας ταιριάζει.

Κάποιες από τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε και μπορούμε να οργανώσουμε για εσάς είναι οι ακόλουθες

Ιστιοπλοΐα Στις Σποράδες

Μπορούμε να οργανώσουμε από μονοήμερες έως και πολυήμερες διακοπές στα νησιά των Σποράδων με τα σκάφη μας. Οι έμπειροι καπετάνιοι μας θα σας ταξιδέψουν με ασφάλεια και μακριά από τον συνωστισμό σε μέρη που μόνο ένα σκάφος μπορεί να προσεγγίσει. Τα ιστιοπλοϊκά  μας διαθέτουν από 3 έως 4 διπλές καμπίνες και ξεκινάνε τα ταξίδια του στις Σποράδες από το λιμάνι του Πλατανιά που είναι το πιο κοντινό λιμάνι του Πηλίου σε σχέση με την Σκιάθο, το πρώτο σε σειρά νησί των Σποράδων.

Ποδηλασία με αφετηρία το Pelion Pleiades Hotel και τελικό προορισμό για  μπάνιο το Χορευτό

Καταπληκτική διαδρομή μέσα στο δάσος με κατάληξη στο Χορευτό. Σταματάμε στο χωριό Πουρί και επισκεπτόμαστε την κεντρική του Πλατεία και το μεγάλο Πλάτανο. Διάλειμμα για πικ νικ. Συνεχίζουμε και τερματίζουμε στην παραλία του Χορευτού για μπάνιο! Απολαύστε μια από τις γνωστότερες παραλίες του Πηλίου με τα καταγάλανα νερά του και την σκιά του καταπράσινου βουνού.

Βαθμός Δυσκολίας: Ήπιο, δεν ενδείκνυται για παιδιά ή εντελώς άπειρους αναβάτες.

Συμμετοχή min 4 άτομα

Εξοπλισμός: Αθλητικά παπούτσια και μαγιό και πετσέτα για το μπάνιο στο Χορευτό.

Πεζοπορία και μπάνιο στους καταρράκτες και φυσικές κολυμπήθρες Καράβωμα Ζαγοράς (έναρξη από το Πλειάδες)

Περπάτημα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Πηλίου με έναρξη το Pelion Pleiades Hοtel.  Αυτή η διαδρομή είναι μια από τις πιο όμορφες διαδρομές πεζοπορίας στο Πήλιο. Σε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια θα περπατήσουμε μέσα από το παρθένο δάσος οξιάς. Ξεκινώντας από το Pelion  Pleiades Hotel, θα κατεβούμε και θα επισκεφθούμε καταρράκτες και τρεχούμενα ρυάκια. Το τοπίο είναι μοναδικό και η ησυχία του δάσους θα μας συνοδεύσει. Περπάτημα 5 ωρών κάτω από τη σκιά του δάσους οξιάς με συντροφιά τα τρεχούμενα νερά. Είναι μια εκπληκτική εκδρομή για όλους εκείνους που αγαπούν τη φύση και δεν διστάζουν να κολυμπήσουν στα παγωμένα νερά. Θα σταματήσουμε για ένα πικ-νικ μετά το μπάνιο μας και θα χαλαρώσουμε. Στη συνέχεια, το mini-van μας θα σας επιστρέψει στο Pleiades Hotel.

Διάρκεια Δραστηριότητας: 5 ώρες περπάτημα, 2 ώρες μπάνιο, ξεκούραση και πικ νικ Ηλικία: άνω των 8 ετών

Βαθμός δυσκολίας: ήπιο

Αριθμός Συμμετοχής: min 4 άτομα, max 8 άτομα

Εξοπλισμός: Μαγιό, πετσέτα, 1 ζευγάρι αθλητικά, 1 ζευγάρι κάλτσες (σε περίπτωση που βραχούν)

Ημέρα  Canyoning – Λεπτομέρειες Δραστηριότητας

Θέλετε να ανακαλύψετε τον μυστικό παράδεισο των Κενταύρων στο Πήλιο;

Το Φαράγγι των Κενταύρων είναι ο πιο συναρπαστικός τρόπος να τον βρείτε!

Μοναδική εμπειρία για όλες τις ηλικίες, ακόμη και για οικογένειες με παιδιά, η διασκέδαση είναι απόλυτη, ανακαλύπτοντας παράλληλα την δραστηριότητα του canyoning μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο.

Άλματα (από 3 έως 6μ max – προαιρετικά), φυσικές νεροτσουλήθρες, κολύμβηση, rappels (μέγιστο 26μ), εκπληκτικό περιβάλλον με αναρριχώμενα φυτά και έντονο πράσινο του Πηλίου, είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της διαδρομής.

Αυτό είναι ένα φαράγγι για όλους, όπου απαιτείται ελάχιστη ηλικία 10 ετών.

Αν δεν έχετε ασκηθεί ποτέ πριν, το Φαράγγι των Κενταύρων θα σας κάνει να εθιστείτε στις σπορ δραστηριότητες σε υπαίθριους χώρους αναψυχής.

Και αν είστε ήδη έμπειρος, το Φαράγγι των Κενταύρων είναι ένα κίνητρο για επιπλέον εξερευνήσεις στα ελληνικά φαράγγια.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 1

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12

Διάρκεια διαδρομής Canyoning: 6 ώρες

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ICOpro CAI: 30-40min

Πεζοπορία προσέγγισης: 20 λεπτά

Σημείο εκκίνησης: Τσαγκαράδα, Ανατολικό Πήλιο

Κάθοδος: 2-3 ώρες περίπου

Βόλτα με το Τρενάκι του Πηλίου, πεζοπορία και μπάνιο στην παραλία Καλών Νερών

Μεταφερόμαστε στο σταθμό του τρένου (Λεχώνια) και το ταξίδι ξεκινά. Στο σταθμό των Μηλεών μας περιμένει η περιηγήτριά και βοτανολόγος μας. Πραγματοποιείται ξενάγηση και αναφορά στην Ιστορια του Τρένου (ο μηχανικό του ήταν ο Ντε Κίρικο, πατέρας του γνωστού ζωγράφου), και μια ιστορική αναδρομή του τόπου. Στην συνέχεια ακολουθεί πεζοπορία στο χωριό, επίσκεψη στην βιβλιοθήκη και στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών με τις σπουδαίες τοιχογραφίες. Στάση στην κεντρική Πλατεία του χωριού για σνακ και στην συνέχεια ήπια πεζοπορία στο πέτρινο καλντερίμι. Κατά την διάρκεια του περπατήματος μαθαίνουμε για τα λουλούδια, τα βότανα και τους θάμνους που ευδοκιμούν εδώ, συναντάμε τοξωτά γεφύρια και μαθαίνουμε για την ιστορία τους και επισκεπτόμαστε την σπηλιά του Κένταυρου Χείρωνα και μαθαίνουμε για τον σπουδαίο βοτανολόγο και θεραπευτή. Η πεζοπορία μας συνεχίζεται με κατάληξη την παραλία των Καλών Νερών για βουτιές και χαλάρωση στα ήρεμα νερά του Παγασητικού Κόλπου. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Δείπνο.

Gallery