Καλοκαίρι πάνω από τα σύννεφα…
Κατά τους θερινούς μήνες ένα δάσος οξιάς απλώνεται και οι Πλειάδες στο κέντρο του μετατρέπονται σε ξεχωριστό τόπο ξεκούρασης και αναζωογόνησης αγναντεύοντας το Αιγαίο και τον Παγασητικό «δροσίζοντας» την ματιά του φιλοξενούμενου.
Το ανθρώπινο δυναμικό των Πλειάδων προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού για όσους ενδιαφέρονται να ξεφύγουν από τους συνηθισμένους τρόπους διακοπών και να ανακαλύψουν την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας κάνοντας πεζοπορία, ιππασία, περιηγήσεις στο Πήλιο και ιστιοπλοΐα στον Παγασητικό και στα νησιά των Σποράδων.
Έτσι, το Ξενοδοχείο Πλειάδες αποτελεί και το καλοκαίρι την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την ηρεμία και δροσιά του καλοκαιρινού Πηλίου με τις μαγευτικές παραλίες του Αιγαίου.
Πεζοπορία
Απολαύστε την φύση περπατώντας στα ιστορικά, καλοδιατηρημένα, μέσα σε δάση οξειάς και καστανιάς, μονοπάτια του ορεινού όγκου του Πηλίου που συνδέουν τις κορυφές του με τα γραφικά χωριά του Ανατ. Πηλίου, Κισσός, Τσαγκαραδα, Αγ. Λαυρέντιος, Μηλιές και πολλά άλλα.
Ιππασία
Mε αφετηρία το Ξενοδοχείο Πλειάδες μέσα σε κατάφυτες διαδρομές της κορυφής Αγριόλευκές, πραγματοποιούνται εξορμήσεις με δικά μας άλογα. Η επαφή με τα καταπληκτικά αυτά ζώα και το μαγευτικό περιβάλλον του βουνού κατα τους θερινούς μήνες θα συντελέσουν ώστε η ιππασία στις Πλειάδες να είναι από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες μικρών και μεγάλων.
«Το άλογο της θεσσαλικής φυλής ανήκει στους μικρόσωμους ίππους. Έχει χαρακτηριστικά ανατολικών φυλών, αφού σ’ εκείνες τις πανάρχαιες φυλές έχει τις ρίζες του. Έτσι το ύψος του είναι περίπου 130-140 εκατοστά.
Σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα άλογα της ελληνικής θεσσαλικής φυλής σε ολόκληρη τη Θεσσαλία φτάνουν τα 450, ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμπεριέλαβε στη λίστα με τα υπό εξαφάνιση ζώα και τα άλογα της συγκεκριμένης φυλής. Μια σημαντική εξέλιξη στην προστασία αυτής της φυλής είναι και η ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Θεσσαλών Φίλιππος Ένωσις», όπου οι βασικοί σκοποί της εταιρείας είναι η συνδυασμένη μελέτη και έρευνα των προβλημάτων που οδηγούν στη μείωση του πληθυσμού των αυτοχθόνων φυλών ίππων Θεσσαλίας, η χαρτογράφηση και καταγραφή των πληθυσμών των αυτοχθόνων φυλών ίππων σε όλη τη χώρα, η δημιουργία μητρώων καταγραφής των πληθυσμών και των χαρακτηριστικών των φυλών σε όλη τη χώρα? Επίσης στους σκοπούς εντάσσεται και η συλλογή και τήρηση των στοιχείων σήμανσης και ιδιοκτησίας, η τήρηση γενεαλογικών βιβλίων των ίππων των αυτοχθόνων φυλών, ο έλεγχος των αποδόσεων, η γενετική βελτίωση της φυλής με σκοπό τη διατήρηση των φυλετικών χαρακτηριστικών της και η ενίσχυση της σχετικής έρευνας.