Περιοχή

 

Πήλιο Όρος

Το Πήλιο, βουνό της κεντρικής Ελλάδας, συνδυάζει μοναδικά το πράσινο του βουνού με το γαλάζιο της θάλασσας, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές ή τις μικρές εξορμήσεις τους.

Ο πλούτος που απλόχερα χάρισε η φύση σε τούτο το βουνό, η ομορφιά των τοπίων με εικόνες που εναλλάσσονται συνεχώς, μοναδικές για κάθε εποχή του χρόνου, η προνομιακή γεωγραφική του θέση, η ιστορία, ο πολιτισμός, συνθέτουν την ολοκληρωμένη πρόταση τουρισμού που προσφέρει το Πήλιο.

Εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα 24 γραφικά χωριά του, τα μοναδικής αρχιτεκτονικής παραδοσιακά «Αρχοντικά», τα λιθόστρωτα καλντερίμια, το γραφικό ατμήλατο τρενάκι, και το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες που προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας.

Το Πήλιο ήταν η θερινή κατοικία των 12 Θεών του Ολύμπου και στα νερά της Υπέρειας Κρήνης κατέβαιναν οι θεοί για να δροσιστούν. Στο αιωνόβιο Πήλιο, όπως το χαρακτηρίζει ο Σαίξπηρ, έζησαν οι Κένταυροι, και ο σοφός Χείρωνας που κοντά του μαθήτευσε ο Αχιλλέας, και ο Ηρακλής. Από τον Χείρωνα επίσης διδάχθηκε ο Ασκληπιός την Ιατρική, ο οποίος θα ξεπεράσει γρήγορα το δάσκαλό του. Εδώ εκτρέφει το φίδι που θα γίνει το κύριο σύμβολό του και θα παραμείνει σύμβολο του Ιατρικού κλάδου μέχρι τις μέρες μας. Ενώ τα πηλιορείτικα ιαματικά βότανα, άφθονα και σήμερα γίνονται η βάση της πολύτιμης φαρμακολογίας του.

Σήμερα οι Ινδοί γιόγκοι πιστεύουν ότι σε τοποθεσίες όπου το βουνό σμίγει με την θάλασσα ο άνθρωπος αντλεί τη δύναμη να γίνει μικρός θεός.